Ohlédnutí za 7. ročníkem Potkana v Praze | CZKP
Český klub potkanů z.s.
Czech Fancy Rat Club

Ohlédnutí za 7. ročníkem Potkana v Praze

foto2Letošní sobotní výstavy se celý pořadatelský tým tak trochu obával. Co když to nevyjde? Co když jsme to hezké počasí neobjednali dost s předstihem?? Uff, podařilo se… Ranní mlhu pomalu prostoupily paprsky slunce a jeden z posledních letních dnů mohl v poklidu začít. Jak se výstava vydařila a co se letos dělo, najdete v našem článku.

.
Fotografie z výstavy naleznete zde.

Výsledky Potkana v Praze najdete zde.

.

.

Před samotným začátkem výstavy čekala všechny vystavovatele veterinární přejímka, potkaní svěřenci procházeli kontrolou pod taktovkou MVDr. Romany Heřmánkové, z veteriny Animal Hope. Protože bereme zdraví našich malých přátel opravdu vážně, namátkou odebrala i tři výtěry, které byly předány MVDr. Haně Prausové, z veterinární laboratoře Labvet v pražských Holešovicích. Zpětně můžeme konstatovat, že výsledky byly v pořádkufoto4.

Tento postup se může zdát zbytečný, zvíře ale nemusí vypadat na pohled nemocně, s evidentními respiračními problémy. Hrozbou jsou především rezistentní přenašeči… Určitě jste slyšeli o dětech, které sice nebyly na pohled nemocné, ale nakazily celou třídu ve školce angínou, že? Proto je vhodné před každou výstavou nechat svůj chov zkontrolovat. Dalším preventivním opatřením je vystavování potkanů pouze v plastových boxech, dezinfekce posuzovacích stolů, posuzovatelů a nosičů (nebojte, nekoupeme je v ní ;)). O čistý vzduch v sále se nám pravidelně starají čističky vzduchu Ionic CARE, od společnosti HÖGNER.

.

Po přejímce, kde každý vystavovatel obdržel také krásné dárkové balíčky od AROMATERAPIE FAUNA a DOKONALÉ LÁSKY, nových partnerů výstavy, přišel čas na ubytování malých šampionů do výstavních boxů. K dispozici a vyzkoušení byla novinka na trhu, přírodní lněná podestýlka Bunny nature od CANIPET. Absolutní vítězové výstavy se mohli těšit i na dárkové tašky a velká balení této podestýlky! Kromě ovoce a zeleniny bylo připraveno i krmení od Ratury, a to hned v několika variantách, pro mlsné potkaní jazýčky a zvědavé majitele :)

.

foto3Posuzování probíhalo tradičně pod taktovkou „ČéKáPé“, tedy ve složení našich posuzovatelek – Tamary Sýkorové, Dády Šebkové, Ivety Babačové a čekatelky Katky Rážové. Během posuzování byla akce otevřena i pro návštěvníky, kteří mohli obdivovat na stovku potkanů všech barev, variet a velikostí. Zároveň měli důležitý úkol, zvolit potkaního sympaťáka výstavy. Dokoupit si také mohli chovatelské vybavení, k dispozici byly stánky s potkaními pelíšky – Hamaky od Iky; háčkovaní myšáci Od Raubířů; produkty DOKONALÉ LÁSKY nejen pro zvířátka; krmení, pamlsky a bylinné čaje RATURA. Potkaní poradenství k problematickým myšákům a vzorová potkaní klec pak byla u „tetiček“ z Potkaního klokánku, děti si mohly vymalovat svého potkánka snů nebo si namalovat, jak by si představovali nejlepší potkaní domeček (výsledek malovací soutěže bude vyhlášen později na facebooku).

.

Foto1Po dobrém obědě ve Zdravé jídelně Toulcova dvora, přišel čas na trochu pohybu. Potkaní agility!! Jako první běžel malý začátečník s příhodným jménem „Slow motion“, který předvedl, jak začít s potkaními agility…hlavně pomalu ;) Na videa s nejlepšími agility myšáky se můžete podívat na FB klubu, nově pro vás chystáme i edukační videa od Máji Kučerové, autorky stránky Moji milovaní ocasatí přátelé – potkani, která se svými potkaními holčičkami patří mezi přebornice v agility u nás a obsadila s nimi druhé a třetí místo. První místo si ale s neskutečnou bravurností tentokrát vybojovala potkanka Tlapka, která agility dráhu s majitelkou Martinou Vaňourkovou překonala doslova jako vítr. Že bychom byli svědky nové vycházející hvězdy? :)

 

Završením celého dne bylo vyhlášení výsledků a rozdání krásných ocenění a výher. Mezi nimi byl i např. přípravek IR (imunita a regenerace), zázračný Hemagel od ALAVIS, krmení od českých výrobců GRANUM a KRMIVA HULÍN, zapomenout nesmíme na hlavního partnera výstavy, značku VERSELE-LAGA! Kompletní výsledkovou listinu naleznete tady, ještě jednou ale moc blahopřejeme těm nejlepším, kteří si odnesli ocenění „BIS – Best In Show“ – neboli Absolutní vítězství.

 

Nejlepší samec výstavy: Chagi of Lavan / Iveta Babačová

Nejlepší samice výstavy: Waffle of Beautiful rats / Dagmar Šebková

Nejlepší potkan ČKP: Ganymedes El Fuego / Eliška Horáková

Nejlepší potkan MAZLÍK: Alia von Oreo / Dagmar Šebková

Nejlepší chovatel ČKP: Dagmar Šebková (ChS Beautiful rats)

 

Velké závěrečné poděkování patří celému pořadatelskému týmu výstavy, všem účastníkům a návštěvníkům akce za skvělou atmosféru a především našim partnerům, kterých si vážíme za jejich podporu!

 partneri1

 

 

partneri2

 

 

 




Český klub potkanů z.s.

Czech Fancy Rat Club

czkp@email.cz

© 2013 - 2016

Všechna práva vyhrazena

webdesign: czgrafik.cz

programování webu: Lukáš Maleček (Dr.LuckyLuke)

Reklamní lišta poskytovatele prostoru: