Potkan v Praze po čtvrté | CZKP
Český klub potkanů z.s.
Czech Fancy Rat Club

Potkan v Praze po čtvrté

Tradiční podzimní výstava ČKP jménem Potkan v Praze vypukla v sobotu 8. 10. 2016 na Toulcově dvoře. Počasí nebylo zrovna ukázkové, ale to neodradilo množství vystavovatelů a návštěvníků dorazit a užít si výstavu plnými doušky.

PVP2016_02

 

Ještě před otevřením výstavy pro veřejnost musely dorazit hlavní hvězdy dne – vystavovaní potkani. Na ty čekala veterinání přejímka a naše dvorní paní doktorka MVDr. Romana Heřmánková z veteriny Animal Hope. K ruce měla nejen seznamy zvířat, jejich veterinární potvrzení a stetoskop, ale protože pokračujeme v bezpečnostním standardu zavedeném na jaře, tak i sady pro odběry stěrů pro případ, kdy by přišlo nachlazené nebo rovnou vrkající zvíře. Na sady nakonec nebylo nutné sáhnout a k vyloučení došlo jen u několika málo zvířat, hlavně z důvodu čerstvých zranění, nikdo nemusel jít do karantény kvůli podezření na infekci.

Veterinární přejímka

Veterinární přejímka

Posuzování na této výstavě probíhalo tradičně pod českou taktovkou. Oficiálních kategorií se ujala Bc. Helena Hanusová Lužná a Tereza Nováková, o mazlíky se „postaraly“ čekatelky na posuzovatele Iveta Jarošová a Veronika Ptáčková. Během posuzování už byla výstava otevřená i pro návštěvníky, kteří mohli obdivovat přes stovku zvířat a zůčastnit se doprovodného hlasování o potkaního sympaťáka výstavy a nejhezčí fotografii s potkaní tématikou (tentokrát na téma Já a moje „Myš“). Odpoledne se velkému zájmu těšil již tradiční závod v potkaních agility. Ty skoro na celé čáře ovládla Alena Riedlová, která si tak vysloužila „vstup do síně slávy“ a nominaci na funkci rozhodčí pro další závody.

Posuzování

Posuzování

Pohodovou atmosféru sobotního dne si vystavovatelé a návštěvníci mohli zpestřit přímo v prostorách výstavy připraveným doprovodným programem. Hned u vstupu byla připravena ukázková, dobře vybavená potkaní klec. V roli figurantů se představili plyšoví potkani, kteří si hověli v hamakách zapůjčených od Happy Rats. Klec a potkani byli neprodejní, ale hamaky a pelíšky šlo koupit právě u stánku Happy Rats. U vstupu byly kromě propagačních materiálů k dostání i nové placky s fotkami od Karolíny Šormové a Veroniky Veignerové, placky s logem výstavy a kalendáře od fotografky Pavlíny „Ratlove“ Šimáčkové, další drobnosti s potkany a drobné občerstvení. Nejen pro malé vystavovatele jsme připravili potkaní omalovánky, samozřejmě doplněné i o pastelky. A protože Toulcův dvůr je ekologický areál, nejen jedna budova, bylo plno lákadel připraveno i venku v tomto areálu.

 

PVP2016_23

 

Vrcholem celé akce bylo vyhlášení výsledků a rozdání výher. Kompletní výsledková listina je k nahlédnutí ve starším příspěvku, tady ještě jednou pogratulujeme těm nejlepším, kteří si odnesli ocenění „BIS – Best In Show„, neboli Absolutní vítězství a spoustu cen od společnosti Versele-Laga která byla hlavním partnerem (nejen) absolutních ocenění:

 

Nejlepší samec výstavy: Hobitek od Raubířů, Jana Veselá

Nejlepší samice výstavy: Fantaghiro od Raubířů, Romana Malečková Měrková

Nejlepší potkan ČKP: Lucifer Z planety Zubajda, Alena Vocelková

Nejlepší potkan MAZLÍK: Yang Potkanviv, Veronika Ptáčková

 

Velké závěrečné poděkování patří celému pořadatelskému týmu výstavy, všem účastníkům akce za skvělou atmosféru a především našim partnerům, kterých si vážíme za jejich podporu!

 

Animal Hope
Biofaktory
Candie’s
Časopis HAF&MŇAU
Časopis Potkan
Happy-Rats.cz
ChS Amour de Rat
ChS ILLEGAL Rats
ChS U raubířů
Ionic-CARE
Karolína Šormová – animal photography
Krmiva Hulín
MixBox.cz
Stelta.com
Rat Love
Rodentia
Sabe
Versele-Laga

 

 

Autoři fotografií jsou: Jana Veselá, Tomáš Růžička a Veronika Veignerová




Český klub potkanů z.s.

Czech Fancy Rat Club

czkp@email.cz

© 2013 - 2016

Všechna práva vyhrazena

webdesign: czgrafik.cz

programování webu: Lukáš Maleček (Dr.LuckyLuke)

Reklamní lišta poskytovatele prostoru: