Recenze – Freddy 2 Max | CZKP
Český klub potkanů z.s.
Czech Fancy Rat Club

Recenze – Freddy 2 Max

Aktuální klec svých potkaních holek mám něco přes 2 roky. Dal jsem ji myškám ke svým narozeninám, aby se dámy přespříliš nemačkaly – v té době jsem plánoval spojení 2 smeček. Rozhodl jsem se, že klec pořídím předem, i kdyby se spojení nepodařilo. Je to  totiž naše první opravdu nová klec a již zde mohu říct, že i po 2 letech intenzivního provozu vypadá stále jako skoro nová.

Freddy 2 max je dle mého optimální volba pro středně velkou holčičí smečku. Vyhovuje jak velikostí, tak vyváženým poměrem  výšky, šířky a hloubky (80:80:50 cm). Koupíte ji skvěle vybavenou, v sadě je sputnik, dvě patra se spojovacím můstkem, záchod, plastový závěsný tunel, závěsná kovová miska a velká napáječka. Jediné, co z originál výbavy neprošlo provozním testem, byla miska. Často se s patřičným rachotem uvolňovala. Tunel i patra mají protiskluzové drážky.

Mottl_1

Freddy 2 Max
Autor fota: Michal Mottl

Klec sestává v zásadě ze 2 dílů, plastové vany a drátěného eloxovaného vršku, rozteč mezi dráty je 1 cm, bez obav tedy do ní můžeme umístit i mláďata. Při čištění ji bleskově rozložíte, ani složená a s podestýlkou neváží tolik, aby nešla poměrně lehce přenášet, potíže můžou způsobit pouze užší prostory v menších bytech. Slabinou jsou plastové držáky na vršku klece, po čase se jednoduše utrhnou.

Do klece se obyvatelé dostanou jedinými dveřmi ve středu čelní strany. Někomu vyhovuje více umístění na vršku, tam já ale věším spoustu přídavného vybavení a ztratil bych tím hodně prostoru pro hamaky. Vzhledem k velikosti dvířek všude při čištění bez problémů dosáhnete. Máte-li uvnitř živější havěť a chcete-li vyndat jen někoho, nemusí to být úplně jednoduchá operace.

Momentálně v naší kleci bydlí 10 holek ve věku od 2 měsíců do více než 2,5 roku, aniž by klec budila dojem přeplněnosti. Díky bohaté výbavě se děvčata mohou různě seskupovat či dělit dle aktuální nálady. Pokud by se někomu povedlo vymyslet patra s mírným náklonem, z nichž by odtékaly všechny produkty metabolismu, stane se slavným. Taková patra jsem ale zatím nikde neviděl.

Za sebe mohu říct, že jsem s klecí nadmíru spokojen, až doslouží, nepochybně pořídím znovu tutéž. Doporučuji pouze koupit navíc těžší misku (nejlépe z betonu).

Fotodokumentace je pouze čerstvě po vyčištění a obměně výbavy, pohled těsně PŘED čištěním není z logických důvodů příliš reprezentativní :)


Jak citovat tento článek:

. Recenze – Freddy 2 Max czkp.cz [online].
2024 [cit. 2024-04-27]. Dostupné z http://www.czkp.cz/ja-potkan/moje-bydleni/klece/recenze-freddy-2-max/.




Český klub potkanů z.s.

Czech Fancy Rat Club

czkp@email.cz

© 2013 - 2016

Všechna práva vyhrazena

webdesign: czgrafik.cz

programování webu: Lukáš Maleček (Dr.LuckyLuke)

Reklamní lišta poskytovatele prostoru: