Recenze – Savic Suite Royal, Tridoor, Freddy 2 | CZKP
Český klub potkanů z.s.
Czech Fancy Rat Club

Recenze – Savic Suite Royal, Tridoor, Freddy 2

Jak se bydlí v ChS Od Krisicy se dozvíte níže :) Celý článek ZDE.

SAVIC: Suite Royal 95

Krisica_savic_royal

Savic Royal double
Autor fota: Tereza Nováková

Naše holčičky bydlí ve voliéře Savic Suite Royal double – já i holky jsme s touto klecí maximálně spokojeni, do budoucna bych ráda pořídila stejnou i klukům.

Našla jsem pouze dva zápory: je opravdu těžká a proto je těžké přemisťování, také cena je poměrně vysoká.

Ovšem převažují klady, a to: velice snadná obsluha, dostupnost kamkoliv, přímý kontakt s myšáky, odpadla starost s myšákem, který se „šprajcl“ ve dvířkách klece, výborně se čistí (patra jdou vyndat a jsou lehká) , také jsem se velice vyřádila na interiéru, jelikož se s takovým prostorem dají dělat zázraky :)

Doporučuji!{#emotions_dlg.yes}

Voliéra Tridoor

Krisica_tridoor

Voliéra Tridoor
Autor fota: Tereza Nováková

Chlapečci obývají voliéru Tridoor (již se neprodává, ale vhodná alternativa je např. zde) – což jsou vlastně 3 malé klece Tina na sobě :) Klec je vysoká – 5ti patrová. Lenoši chlapečci nejsou příliš šplhaví, ale využívají všechny patra a hlavně spoustu hamáčků, pelíšků, domečků a hadříků na zachumlání.

Kluci jsou lenoši, proto je k tomuto uzpůsobená i klec. Horní patra jsou vždy spací – hamáček, tunely, sputnik. Také ve spodní části klece je natažen velký hamak „padák“… občas kluci z pater padali a občas se stal i nějaký úraz, takže velmi praktická věc.

Každé patro bývá pokryté hadýrkou (staré prostěradlo, deka) a uchycené kancelářskými sponkami.

Absolutní nutností jsou záchodky – na každém patře je rohový záchůdek, případně velký kočičí :) Všichni chlapečci na záchodky chodí, i když občas se výjimečně zapomenou Cool

Zápory: okolo spodní části byl plastový okraj proti prskání, asi po půl roce na několika místech praskl. Také je docela velká rozteč mříží, což u chlapečků vůbec nevadí, naopak – lépe se drbkají :)

Klady: perfektní dostupnost díky 3 velkým dvířkům, je na kolečkách – snadno se přemisťuje a díky svým rozměrům ji jde celou hodit do vany a vydrbat. Možnost vyřádit se s hamáčky, kostkami, tunely :) Na dno klece je možno umístit rošt, myšáci tedy neleží přímo na podestýlce (vždy tam mají šitý pelíšek), ale nevyužívám, nechávám jim podestýlku.

SAVIC: Freddy 2

Krisica_Freddy

Freddy 2
Autor fota: Tereza Nováková

Miminka vyrůstají ve veliké kleci Savic Fredy II -  tato klec je vhodná i pro chov pár potkanů (max 3 kluků, holek bych tipla až 5 :) ). Rozteč mříží je malinká, ani malé mimča se neprotáhnou. Mimča s maminkou jsou do „Freddyny“ přemístěna v cca 3 týdnech věku. Do té doby jsou v porodním boxu. V 5 ti týdnech se prcci stěhují do klecí k velkým klukům a holkám – socializují se :)

Klec miminek je neustále inovována – mimča do všeho vlezou, vše ochutnají, odevšad spadnou {#emotions_dlg.lol} Stále tedy inovuji: hamáčky, domečky, prolézačky, šplhadla, lana, košíky, sputniky, mosty, jedlé hračky.

U miminek nikdy nepoužívám tunely. Ustrašenější miminka se do něj schovávají a špatně se v tunelu „loví“ pro pomuchlání. Hamáčky udělají stejnou službu :)

Samozřejmostí je několik misek s papkáním a koule na ovoce a zeleninu.


Jak citovat tento článek:

. Recenze – Savic Suite Royal, Tridoor, Freddy 2 czkp.cz [online].
2024 [cit. 2024-04-25]. Dostupné z http://www.czkp.cz/ja-potkan/moje-bydleni/klece/recenze-savic-suite-royal-tridoor-freddy-2/.




Český klub potkanů z.s.

Czech Fancy Rat Club

czkp@email.cz

© 2013 - 2016

Všechna práva vyhrazena

webdesign: czgrafik.cz

programování webu: Lukáš Maleček (Dr.LuckyLuke)

Reklamní lišta poskytovatele prostoru: