Jaro přišlo…a s ním i 3. jarní výstava! | CZKP
Český klub potkanů z.s.
Czech Fancy Rat Club

Jaro přišlo…a s ním i 3. jarní výstava!

vystava_29I přes drobné peripetie s termínem výstavy se nakonec vše zadařilo. Opět jsme se sešli 9. 4. již na 3. jarní výstavě v Toulcově dvoře. Poloviční stáje poskytovaly sice menší prostor, věříme ale, že trochu komornější atmosféra s limitem do 40 vystavovatelů, byla příjemnou změnou.

 

Posuzování přihlášené stovky potkanů probíhalo s ohledem na školení našich čekatelů (budoucích posuzovatelů) pouze v české režii. Hlavní kategorie si vzaly na bedra Miroslava Veselá s Veronikou Ptáčkovou a Tereza Nováková s Kateřinou Prokšovou. Kategorii PET samostatně hodnotila Iveta Jarošová, oporou jí byla Helena Hanusová Lužná. Odpoledne pak proběhl 6. závod v agility potkanů, pod vedením Lucie Černuškové, Elišky Riegerové a Michala Douděry. A protože opravdu je na co se dívat, agility závodů a vyhlášení vítězů kategorie PET se zúčasnil i štáb TV Barrandov. „Naše zprávy“, tentokrát v potkaní režii ;)

 

 

Novinkou ranní veterinární přejímky potkanů bylo i náhodné nabrání čtyř vzorků ke kultivaci. Nejen k tomuto kroku jsme přistoupili v rámci zpřísnění bezpečnostních podmínek. Je nutné zmínit, že všechny vzorky byly v pořádku, bez bakteriálního záchytu. Protože během naší výstavy proběhla i oficiální kontrola veřejného vystoupení Státní veterinární správou, dovolíme si citovat přímo z protokolu:

 

vystava_14„Veterinární přejímku zajistila v době od 7:00 – 9:00 MVDr. Romana Kastlová z veterinární ordinace Animal Hope. Zvířata byla doprovázena veterinárním potvrzením o zdravotním stavu od soukromého veterinárního lékaře max. 3 dny staré (včetně data výstavy). Od 10:00 – 16:00 proběhlo odborné posouzení, zvířata nošena na posuzovatelský stůl ve výstavních boxech, posuzována a manipulována pouze odbornými posuzovatelkami vyškolenými Českým klubem potkanů z.s. Během celé výstavy byla zvířata umístěna ve výstavních boxech, které byly adekvátně vybavené – pelíšky, podestýlka, hamaky, misky a napáječky. V miskách krmné směci pro potkany, okurky, jablka a pitná voda. Napáječky a další vybavení boxů má každý chovatel své vlastní.

 

vystava_41Během posuzování byla prováděna pravidelná dezinfekce posuzovacího stolu i rukou posuzovatele dezinfekčními gely a spreji (Sanytol). Dezinfekce vzduchu byla zajištěna pomocí dezinfekčního aerosolu a čističek vzduchu. Průběh celého veřejného vystoupení v době kontroly byl bezproblémový, lze konstatovat, že zajištění akce je na velmi vysoké úrovni.“

 

Za pořadatelský tým bychom rádi doplnili, že tento standard bude na našich akcích i nadále dodržován. Samozřejmostí je kromě ochranného oblečení pro posuzovatele a nosiče i dezinfekce u vstupu dostupná pro všechny účastníky, díky novému partnerovi klubu – společnosti HÖGNER s.r.o., můžeme v prostoru zajistit zdravější ovzduší čističkami vzduchu Ionic-CARE. Postupem času uvidíme, jak se všechna tato opatření osvědčí, momentálně ale nemáme k 23. 4. hlášeny žádné povýstavní respirační problémy. Výtěry, provedené náhodně vystavovateli po akci, jsou bez bakteriálního záchytu.

 

Sponzoring_vystavovatel

Balíček pro každého vystavovatele od partnerů klubu

V rámci akce proběhl i doprovodný program, hned u vstupu se návštěvníci mohli podívat, jak by měla vypadat dobře vybavená potkaní klec. V roli figurantů se představili plyšoví potkani členů klubu, osobně naaranžovaní malými vystavovateli. Nejen pro ně jsme připravili potkaní omalovánky, samozřejmě doplněné i o pastelky :) Kromě propagačních materiálů byly k dostání i nové potkaní placky s fotografiemi od Karolíny Šormové, placky s logem klubu i výstavy (stejně jako náš plakát z dílny RatLove, fotografky Pavlíny Šimáčkové) a drobné občerstvení. Návštěvníci také obdrželi hlasovací lístky, o nejkrásnější fotografii (letošní téma bylo „Smajlíci – fotografie s veselými potkaními xichtíky“) a potkaním sympaťákovi rozhodovali právě oni.

 

vystava_34K doplnění chovatelských potřeb byly tradičně k dispozici stánky společností Rodentia.cz a Stelta.com, sympatický pan Kamenický ze Stelty nám je věrný již od dob bochovských výstav (a ty už jsou skoro pro pamětníky! :D). O sladkou tečku se postarala naše předsedkyně Katka Rážová, která pro všechny napekla výborné muffinky s logem klubu doslova „k sežrání“, bylo totiž z jedlého papíru. A na příští rok se těšíme na pořádný dort k polokulatým 5. narozeninám, co Ty na to, Katy? :)

 

A postupujeme k vrcholu celé akce, závěrečnému vyhlášení výsledků výstavy. Slovy klasika…sláva vítězům, čest poraženým! :) Kompletní výsledky najdete ZDE.

 

Absolutními vítězi výstavy, tzv. „Best In Show“, se stali:

 

  • Nejlepší samec výstavy: Dracula Z planety Zubajda, Vocelková Alena
  • Nejlepší samice výstavy: Raven ILLEGAL Rats, Possel Petr
  • Nejlepší potkan ČKP: Walli of Navel, Mottl Michal
  • Nejlepší potkan MAZLÍK: Yang Potkanviv, Ptáčková Veronika

 

Za zmínku určitě stojí i dvě speciálně udělená ocenění. Titul „American dream“, za perfektní americkou modrou barvu srsti, získala potkanka Desirée Sin Cera, Vendulky Zíkové. „Švihákem lázeňským“ se pak stal Xino Ze Svahu, Katky Prokšové. Xino oslaví 15.6.2016 svoje třetí narozeniny! Potkanem sympatie – ocenění, udělované subjektivně diváky, je pro letošní jarní výstavu IJSBRAND z Mouseville, majitele Juliuse Lužného. Potkaní agility ovládla naše přebornice Alena Riedlová, její Odysea, Afrodita a Quido byli na trase bezkonkurenčně nejrychlejší.

 

Velké závěrečné poděkování patří celému pořadatelskému týmu výstavy, všem účastníkům akce za skvělou atmosféru a především našim partnerům, kterých si vážíme za jejich podporu!

 

Animal Hope
Avicentra
Biofaktory
Candie’s
Časopis HAF&MŇAU
Časopis Potkan
Immunovet
Ionic-CARE
Karolína Šormová – animal photography
Krmiva Hulín
MixBox.cz
Rat Love
Rodentia
Sabe
Snailworld.eu
Stelta.com
U raubířů
Versele-Laga

Fotogalerie z výstavy:

 

Fotogalerie malých vítězů:

Všechny fotografie použity se souhlasem autorů.




Český klub potkanů z.s.

Czech Fancy Rat Club

czkp@email.cz

© 2013 - 2016

Všechna práva vyhrazena

webdesign: czgrafik.cz

programování webu: Lukáš Maleček (Dr.LuckyLuke)

Reklamní lišta poskytovatele prostoru: