Ohlednutí za brněnskou výstavou | CZKP
Český klub potkanů z.s.
Czech Fancy Rat Club

Ohlednutí za brněnskou výstavou

Protože se nám v minulém roce v Brně líbilo, dojeli jsme si do jeho centra zasoutěžit i letos. Náš novo-starý pořadatelský tým, v podání Elišky Horákové a Daniely Riedlové, opětovně čelil organizační výzvě tuto celou show ukočírovat. A jak se jim to povedlo? Na to se s námi podívejte v našem reportu.

.

Fotografie z výstavy včetně videí najdete jako vždy, na našem FB.

Na video z akce od 4 loved kids mrkněte tady.

.

IMG_7472

.

Hromada práce dostala konečně finální podobu, výstaviště je připravené na den plný napětí, očekávání, soutěživosti a nervózní vystavovatelé již stepují za zavřenými dveřmi. Naše přísná paní veterinářka si ještě urovnává plášť a už s úsměvem vítá prvního ufuněného vystavujícího, táhnoucí celou krysí delegaci. Myšáci spadají pod ostříží oko i ucho. Kontrole podléhají všechny části – od kožíšku, po nožičky, ocásek, ouška, čumáček, očka i klofáky. Ještě poslechnout plíce, prohmatat faldíky a parádně rozcuchanej krasavec může zpátky do svého karavanu. Nesmíme zapomenout na kontrolu veterinárního potvrzení (pořádek musí být!) a už vystavovatel dostává náležité dokumenty a tašku plnou dobrot, výrobků a propagačních předmětů od našich partnerů, pro své modely.

.

foto3

.

Pro myšáky jsou připraveny čisté, vydesinfikované boxy, nastlané voňavou podestýlkou. Už jen doladit design a pohodlíčko pro soutěžící, zapomnětlivci ocení stánek Happy rats a rovnou doplní i zásoby, zavěsit napáječku a dosypat do mističek baštu od Ratury. Můžeme jít na věc! Vystavující se pomalu uklidňují, vše je na místě a záda nám hlídá několik čističek vzduchu Ionic Care. Ten nejlepší myšák si dokonce jednu fungl novou odnesl i domů! ;)

.

foto6

Ionic Care – záruka čistého vzduchu

.

A už to jede!

.

Posuzovatelé usedají na svá místa, nosiči jsou na startu a potkaní krasavci a krasavice valí na posuzovatelské pultíky. Parádní promenáda, jemná manipulace, zkontrolovaní, posouzení, podrbání, pomazlení, pomuchlání… Občas se od stolů ozve údiv, nebo šišlání. No – i posuzovatelé jsou taky jenom lidi. Avšak nezapomínají po každém zvířátku si pořádně očistit posuzovací pult i ruce připravenou desinfekcí. Stejně jako nosiči a přísedící, pořádek musí být. Hygienické a veterinární podmínky nám dokonce pochválí i paní z veterinární inspekce, která neodolá a pár potkánků si i osobně „pomuchlá“ :)

.

foto1

.

A zatímco posuzování je v plném proudu, na druhém konci výstaviště se schyluje ke sportovnímu utkání. Myšáci si plivou do pacek a připravují se na běh v agility. Rozhodčí se stopkami v ruce udává poslední pokyny a tři dva jedna stáááááárt! Těžko říci, jestli je více nervózní páník nebo myšák. Ale všichni spolu parádně spolupracují a valí to překážky hlava nehlava. Pravidelný trénink a dřina se vyplatily, všichni myšáci dochází do agility cíle za potlesku davu přihlížejících.

.

foto4

.

Abychom si trochu orazili, byl vyhlášen „rádiový klid“. Návštěvníci se procházejí mezi boxy, vybírají svého Potkana Sympatie, komunikují s přítomnými chovateli, prohlíží si vybavení vzorové klece. Názorná ukázka a možnost osahat si nepřebernou škálu podestýlek dává chovatelům možnost doplnit si „vzdělání“ o nově nabízených podestýlkách. Případně seznámit se s produkty našeho nového partnera Dokonalá láska, který pro výstavu věnoval přípravky, přispívající k větší psychické pohodě zvířat, ve stresových situacích. K dostání tu jsou i krásné, závěsné pelíšky nebo voňavé krmení od Ratury. A aby ani majitelé nepřišli zkrátka, v nabídce jsou i originální brože a ručně malované tašky, trička a další „nutněpotřebujimít“ věci. Program je připravený i pro malé návštěvníky – mohou si pastelkami vymalovat svého potkánka snů nebo si nechat domalovat vousky, ouška, tygří pruhy…

.

foto5

.

Po krátké přestávce přichází na řadu přednáška. Doslova dech beroucí. Zajímavou a poutavou formou nás Jakub s Markétkou seznamují s projektem potkanů pro autistické děti. Všichni hltáme každé slovo a neuvědomujeme si vůbec, kolik času už uběhlo… Sotva skončí zajímavá debata, už nás pořadatelé zvou k vyhlášení výsledků.

.

To jsou ale nervy!

.

Všichni účastníci nastoupeni v řad, nervózně muchlající své malé šampiony. Napětí by se dalo krájet. Krásné poděkování všem účastníkům, návštěvníkům, organizátorům, posuzovatelům a hlavně partnerům, bez kterých by to prostě nebylo ono, v podání našich pořadatelek. A je to konečně tady, nejočekávanější chvíli celé akce, vyhlášení vítězů.

.

Upřímná radost, vřískání, úsměvy na všechny strany, focení se šampióny, přebírání cen, kokard a diplomů zaplňuje celé výstaviště vlnou endorfinů. Hromadné gratulace a sdílení radosti z výher druhých je tou nejkrásnější odměnou nejen pro organizační tým, ale pro celý Český klub potkanů.

.

Tak zase příště, těšíme se na vás 21.9. v Toulcáku, na 7. Potkanovi v Praze :)

.

foto2

.

Děkujeme našim partnerům za podporu!

Alavis

Avicentra

Biofaktory

Dokonalá láska

Hamaky od Iky

Happy-Rats.cz

Ionic Care

IR imunita + regenerace

Lánský

Ratura

Sabe

Versele-Laga

.

Speciální poděkování patří také!

Mirik art

Daniela Riedlová – fotografka

ChS Sin Cera, ChS El Fuego, ChS ILLEGAL Rats, ChS Beautiful Rats, ChS U Raubířů

.

.

Výstavní foto: Jana Posslová
PP a úvodní foto: Daniela Riedlová – fotografka




Český klub potkanů z.s.

Czech Fancy Rat Club

czkp@email.cz

© 2013 - 2016

Všechna práva vyhrazena

webdesign: czgrafik.cz

programování webu: Lukáš Maleček (Dr.LuckyLuke)

Reklamní lišta poskytovatele prostoru: