Bunny Nature, přírodní voňavá podestýlka | CZKP
Český klub potkanů z.s.
Czech Fancy Rat Club

Bunny Nature, přírodní voňavá podestýlka

Před poslední výstavou Potkan v Praze jsme od společnosti CANIPET dostali nabídku, vyzkoušet nové podestýlky Bunny Nature. Protože se nebráníme testovat nové produkty, dorazily nám brzy dva typy podestýlek. Lněná Linum a „kombinovaná“ Absorber. Po pečlivém odzkoušení bandou potkaních kluků (stejné testovací podmínky jako v našem velkém článku o podestýlkách), jsme pro Potkana v Praze zvolili pro potkany vhodnější lněnou podestýlku Linum. Jak jsme s ní byli spokojení?

.

Bunny Nature

.

Testujeme v domácích podmínkách

Obě podestýlky vypadají na první pohled dobře, hezky voní, balení je uživatelsky příjemné – jednoduchá taška pro snadné přenášení, nasypete přiměřené množství do klece – pro Zeno cca 6 litrů, hotovo. Lněná podestýlka Linum trochu připomíná podestýlku z konopného pazdeří. Je měkká, lehká, někomu ale může vadit, že na rozdíl třeba od pelet, trochu nepořádku kolem klece nadělá (u nás řešíme Roombou :)) Pozitivní je, že není prašná, po čištění ji s klidem můžete hodit do kompostu – je biologicky odbouratelná. V kleci nám vydržela standardní dva týdny (kluci používají potkaní záchůdek, délka použití se proto může samozřejmě lišit).

.

Podestýlka Absorber obsahuje slaměné pelety, granulát z měkkého dřeva a borovicové jádro. Pro potkany nepříliš vhodná kombinace, ale proto jsme ji zkoušely, no ne? ;) Celkově mi přišla tvrdší, slámu do klece kvůli osinkám nepoužívám vůbec, měkké dřevo a potkani prostě nejdou dohromady. Volba na výstavu byla proto jasná – lněná podestýlka!

.

Vystavujeme na Potkanovi v Praze

Díky společnosti CANIPET jsme dostali nejenom příjemnou podestýlku do výstavních boxů a jako ocenění, ale i vzorky krmení pro vystavovatele a krásná ocenění pro naše BISáky (neboli „Best In Show“). Jak si na výstavě Linum vedlo? V boxech nehrozí rozházení podestýlky kolem, tahle menší nevýhoda tak byla eliminovaná. Obecně byla výstava voňavá, což u stovky zvířat na jednom místě…je výborný výsledek :) Chovatelé měli možnost si podestýlku i případně vzít na vyzkoušení domů, přeci jen – osobní zkušenost je k nezaplacení.

.

.

.

Děkujeme za možnost vyzkoušet Bunny Nature!

 

Logo Canipet

www.canipet.cz

.

Autor: Jana Posslová

Foto: Jana Posslová, Nikola Tomášková




Český klub potkanů z.s.

Czech Fancy Rat Club

czkp@email.cz

© 2013 - 2016

Všechna práva vyhrazena

webdesign: czgrafik.cz

programování webu: Lukáš Maleček (Dr.LuckyLuke)

Reklamní lišta poskytovatele prostoru: